Comença l’any 2020, el que motiva molt a les persones a renovar els vells i mals hàbits que tenen en la seva vida, especialment aquestes rutines perjudicials per a la salut i l’estètica. Per això molts s’anoten en la seva llista de propòsits d’any nou millorar la seva salut oral, però dir-ho és més fàcil que fer-ho, ja que moltes de les coses que afecten les nostres dents són d’aquestes que no reconeixem com a nocives i fem constantment sense dubtar.
Un bon Odontòleg a Barcelona sap reconèixer de manera immediata aquests hàbits perjudicials per a la salut oral i sap el dany que fan a la nostra boca i les nostres dents. Per això anem a explicar-vos quins són aquests hàbits perquè pugueu identificar-los i d’aquesta forma començar a canviar-lo perquè puguis lluir no només una bonica somriure, també un somriure molt més sana.

Els 5 hàbits perjudicials per a la salut oral:

1 – No canviar el raspall de dents amb freqüència:

Aquest és un hàbit molt comú i de vegades difícil de canviar, ja que moltes persones fins i tot li agafen afecte als seus vells raspalls de dents i pensen que són millors com més tortes estiguin les truges. Però el temps de vida útil d’un raspall de dents és de 3 mesos aproximadament, encara que en els raspalls de truges toves el temps pot ser menor, ja que les truges desgastades, trencades i doblegades, no compleixen la seva funció de netejar els residus entre les dents i aquests es queden a la boca per molt temps.

2 – Raspallar usant molta força:

Les genives i l’esmalt són sovint molt maltractats a causa de el tracte brusc que se’ls dóna durant el raspallat de les dents. Pot semblar que exercir més força farà que els bacteris i residus alimentaris desapareguin millor, però això només aconseguirà fer mal les dents, danyar ràpidament el raspall i fins i tot obrir ferides a les genives que es poden infectar més endavant.

3 – raspallar per un temps insuficient:

No n’hi ha prou amb simplement repassar les dents un parell de vegades perquè la neteja bucal estigui completament feta, cal fregar a consciència i amb cura cada dent. Moltes persones triguen gairebé 40 segons a raspallar les dents i ho fan amb prou feines un cop a el dia, quan el recomanable és fer-ho 2 cops a el dia, per un 120 segons a el menys.

4 – Guardar de mala manera el raspall de dents:

Guardar el raspall de dents adequadament és vital per a la nostra salut oral, en cas contrari la humitat pot mantenir-se en les truges i amb el temps començar a créixer fongs i bacteris, el que ens podria emmalaltir a l’introduir-lo en les nostres boques. Per tant, el millor és guardar-lo en posició vertical i en un espai obert on pugui assecar-se a l’aire.

5 – Fer servir un raspall inadequat:

Moltes persones que pateixen sensibilitat a les dents o bruxisme, solen utilitzar raspalls de truges dures, però aquests raspalls són totalment inadequats perquè fereixen més l’esmalt i si el fan servir aplicant massa força pot ferir les genives. Pel que un raspall de truges suaus és el més recomanable en general.

¡Cuideu els vostres dents!

Procureu que la cura als vostres dents sigui el millor. Esperem que amb aquests consells se li pugui donar una estona més adequat. Però, si fins i tot aplicant aquests consells vostres dents produeixen molèsties, procureu visitar un odontòleg.