El consum de certs aliments no és l’únic que pot danyar l’esmalt dental. Aquest també pot ser danyat de forma mecànica per certes pràctiques que poden arribar a ser perjudicials per als nostres dents, generant així el que es coneix com Abrasió Dental. Avui el teu odontòleg a Barcelona et comptarà de què es tracta la Abrasió Dental.

Què és la Abrasió Dental?

La Abrasió Dental és una forma de dany dental per la força que és aplicada a les dents. Lluny de ser fet per un xoc entre les dents, generalment es refereix a la força excessiva que és exercida en les dents quan es practica la higiene bucal de forma incorrecta.
Raspallar les dents amb excessiva força i l’ús constant d’escuradents per treure els residus de menjar de les dents són algunes de les causes comunes de l’abrasió Dental.
Com a conseqüència de l’dany fet a la dent, l’esmalt dental es deteriora notòriament.

Alguns símptomes de la Abrasió Dental

• Sensibilitat a les dents, especialment a l’ingerir aliments freds o calents.
• Decoloració de l’esmalt de les dents, adoptant un to més groguenc, arribant fins i tot a tonalitats de l’marró quan l’abrasió afecta la dentina.
• Aparició de fissures o d’esquerdes en l’esmalt dental.
• Retracció de les genives com a conseqüència de la raspallada agressiu.

Diferències entre Abrasió i Erosió Dental

Les dues patologies tendeixen a generar confusió. A més de tenir un nom semblant, podem trobar similitud en aquestes dues ja que ambdues causen un dany en l’esmalt dental, però no s’han de confondre ja que les seves causes són diferents. Vegem en què es diferencien:
La Erosió Dental és generada pel consum d’alguns aliments, alguns medicaments i refluxos gàstrics (propis d’una persona amb una patologia com la bulímia). En canvi, la Abrasió Dental és generada usualment per una tècnica incorrecta i excessivament agressiva a l’hora de raspallar-se les dents.

Conseqüències de la Abrasió Dental

• Entre les conseqüències produïdes per la Abrasió Dental podem trobar el visible canvi de la color de les dents a un to més groguenc i, en ocasions, fins i tot to marró.
• A l’fer efecte en l’esmalt de les dents, deixen a l’descobert la dentina, el que fa les dents més sensibles a la calor i als el fred, generant sensacions desagradables per a l’individu.
• Afebleixen en gran mesura les dents, propiciant que aquests puguin arribar a trencar-se.
• En molts casos, requereixen de tècniques de construcció0n dental, com les carilles, per tornar a ser reconstruïts. Ja que el dany que es genera en les dents no pot recuperar-se de forma natural.

Tractament parteixi la Abrasió Dental

El més efectiu per evitar l’abrasió dental és evitar els raspalls de dents de truges dures com també procurar practicar la higiene bucal de forma correcta, sense una agressivitat excessiva.
Però, en cas que el mal ja estigui fet, el millor que es pot fer és recórrer a un professional. Algú que pugui proporcionart6e un tractament adequat i que els torni a les teves dents tot allò que la Abrasió els ha tret.
De manera que, si necessiteu un Odontòleg a Barcelona, no dubteu en contactar-nos.