A internet es poden trobar tota mena d’articles que parlen dels tractaments casolans, gairebé com una cosa miraculós. Des tractaments a base de productes que poden estar a la cuina, fins a alguns més difícils d’aconseguir. Asseguren que molts d’ells són els productes amb què s’elaboren materials utilitzats per a tractaments odontològics. I que per tant seran iguals d’efectius «per un menor preu». Aquests mites que han proliferat, ens demostren que la desinformació i les veritats a mitges, ens mantenen en la ignorància. Arribant fins i tot a causar dany irreparable als nostres dents, a causa de l’ús d’alguns productes.
És per aquesta raó que hem preparat un article molt important per acabar amb aquestes falses idees. Així que avui parlarem dels tractaments odontològics i desmentirem mites sobre els tractaments casolans.

Per què els tractaments casolans proliferen tant?

Les supersticions ens acompanyen al llarg de la nostra vida, en diferents àmbits. N’hi ha que prefereixen recórrer a tractaments a casa, abans d’acudir a un metge. És comú que, en aquests casos, l’afecció empitjori i el seu tractament mèdic sigui més difícil. Llavors, si un odontòleg s’ha capacitat per atendre certs problemes, per què no anar a ell a la recerca de solucions?
Resulta que moltes persones consideren més creïble la informació que passa de boca en boca. Tot i ser comprovable que a mesura que la informació canvia d’emissors, comença a tergiversar-se. El web, plena d’informació fictícia per atreure lectors, tampoc ajuda gaire. És per aquesta raó que els odontòlegs es preocupen tant per transmetre la informació més fidedigna possible. D’aquesta manera, les persones comencen a deixar de creure en falsos tractaments casolans. Reconeixent així que el millor per a la cura de la salut, és seguir les especificacions d’un professional.

Mites de tractaments casolans que resulten ser nocius

El bicarbonat és el millor per blanquejar les dents: FALS.

El bicarbonat conté petites partícules sòlides i en el passat, les persones a no tenir res més, utilitzaven aquest element. No obstant això, s’ha comprovat que resulta ser molt agressiu per a les dents, arribant a ocasionar danys en l’esmalt. Això és degut al fet que les friccions ocasionen un desgast important que empitjora amb cada ús. Aconseguint que les dents es debilitin amb el temps i fent-lo més propens a càries. Els blanquejaments efectius i assegurances s’han de fer únicament per un dentista.

El carbó actiu és el millor per blanquejar les dents: FALS.

Molts són els que defensen aquest tractament casolà contra vent i marea. No obstant això, a l’igual que amb el bicarbonat, el carbó actiu resulta ser massa dur amb els nostres dents. Fet que només empitjora quan es combina amb llimona, bicarbonat i altres elements. Utilitzar això és l’equivalent a netejar les dents amb un paper de vidre.

Els raspalls durs netegen molt millor que els de truja tova: FALS.

Tots els raspalls compleixen la seva funció amb les dents. No obstant això, els professionals solen recomanar l’ús de raspalls de toves, que fereixen menys les genives. Però qualsevol raspall que s’utilitzi, serà útil per a la neteja dental diària.

Odontòleg Barcelona 

Allunyar-se dels falsos tractaments casolans és la millor acció que podem prendre per protegir els nostres dents. El recomanable en cas de qualsevol dubte o problema, és visitar un odontòleg. Ja que moltes persones sense escrúpols venen constantment «productes miraculosos», sense importar el mal que causa. Creant sovint danys irreversibles.