El nostre estil de vida no sempre és de el tot sant per als nostres cossos. És molt freqüent que molts dels elements amb els que estem en contacte diari siguin perjudicials per a la nostra salut. Especialment en el consum, ja que molts aliments que formen part de la nostra dieta diària poden contenir elements perjudicials per al nostre cos.

Les dents es veuen especialment afectats pel consum de certs aliments, generant, entre altres coses, erosió a les dietes. Per això és comú que moltes persones pateixin d’erosió Dental. Un problema que, per sort, pot ser evitat i, en cas de patir-lo, pot ser tractat. Vegem de què es tracta la Erosió Dental.

Què és la Erosió Dental?

La Erosió Dental és el que passa quan l’esmalt de la dent es veu deteriorat per agents químics externs. Aquests agents químics, els àcids, desgasten l’esmalt, deixant als dietes desprotegits. A l’quedar-se sense la protecció que proporciona l’esmalt, les dents perden gruix i acaben per ser més sensibles davant el fred, la calor, el tacte o els mateixos àcids, generant sensacions desagradables o doloroses. A més, genera el deteriorament de l’aparença de les dents, tornant-se més groguencs.

No s’ha de confondre amb la Abrasió Dental, que és el deteriorament de l’esmalt, però per un agent mecànica com pot ser el raspall de dents quan es pràctica una higiene bucal de forma inadequada. El bruxisme i l’ús de pasta de dents amb alt índex d’abrasivitat són també causants de la Abrasió dental.

No és estrany que, en vista que les dents es troben hipersensibles a el tacte, les persones deixin de practicar una correcta higiene bucal, generant d’aquesta manera que, a més de l’Erosió Dental, es generin altres problemes.

Com es pot prevenir la Erosió Dental?

La Erosió Dental és causada pel consum d’aliments que continguin qualsevol tipus d’àcid, molts d’ells usuals en la nostra dieta diària.

Les begudes gasoses, com la Coca Cola, els sucs (Especialment de taronja o llimona), com també la cervesa, els vins i la vinagre contenen un alt índex d’àcids que són perjudicials per als nostres dents, generant a Erosió Dental.
Però aquesta també pot ser causada per patologies com la bulímia, pel fet que l’àcid gàstric que es vomita queda a les dents i corroeix la superfície.

Sabent aquesta, la millor manera de cuidar les dents de a Erosió Dental és reduir en la nostra dieta el consum d’aliments que continguin molts àcids. I, en cas de patir d’una patologia com la bulímia, buscar ajuda professional.

Odontòleg a Barcelona

Cal visitar periòdicament a un professional de la salut dental. Perquè, encara que es puguin prendre mesures per evitar que s’erosioni més l’esmalt, ja pot haver un dany significatiu fet per la dieta i els costums que s’han portat. Un odontòleg podrà diagnosticar correctament la gravetat de el problema i corregir-ho. Generant d’aquesta manera alleujament a la hipersensibilitat que es genera per la Erosió Dental, i també corregir l’aparença groguenca que adopten les dents a l’ésser erosionat l’esmalt, millorant l’aparença de les dents.

Així que no us oblideu de visitar periòdicament a un odontòleg, perquè la salut dental és molt important.